Et site med kursusmaterialer, der bruges i forbindelse med undervisning i forskellige it relaterede emnerEn skøn grafik du kan nyde mens der undervises.
   

Send spørgsmål eller kommentar til Thor - klik her: Send en kommentar til Thor - omkring undervisning eller kursus  Søg i kursusmaterialerne. Kan bruges i forbindelse med undervisningen eller efter kurset  Til forsiden af kursusmaterialer.dk 

 

ASP.NET I / Udviklingsværktøjer / Visual Studio .NET (VS.NET)


ASP.NET fjernundervisningskursus

- Vil du gerne på kursus NU?

- Vil du gerne lære i dit eget tempo?

- Har du ikke tid til at tage på kursus ude i byen?

Så køb et kursus i ASP.NET som fjernundervisning på www.it-fjernundervisning.dk


Visual Studio .NET

Er Microsoft's store udviklings værktøj, der kan bruges til at udvikle .NET løsninger til både Windows, web, webservices og faktisk også Office 2003. Der dukker snart et lille introduktions kursusmateriale til Visual Studio .NET op på sitet her, så du kan læse lidt mere om værktøjet og dets muligheder.

I relation til ASP.NET skal man være opmærksom på, at når man udvikler i Visual Studio .NET arbejder man kun med code behind filer og løsningen skal kompileres før man kan se resultatet af sit arbejde. Brugergrænsefladen i WebMatrix og Visual Studio .NET minder meget om hinanden og opbygning af sider med web-kontroller mm. foregår stort set ens i de to værktøjer.

 

Mange af kodeeksemplerne på dette site er skrevet til WebMatrix for at alle kan være med. Skal du bruge kodeeksemplerne i Visual Studio .NET er der en metode der kan være nyttig at kende:

  1. Start med at oprette en web-form i VS.NET til dit eksempel
  2. Kopier alle linierne mellem <form> og </form> fra eksemplet
  3. Skift til HTML visningen i VS.NET, placer markøren efter <form> tagget, højreklik og vælg "Paste as HTML"
  4. Kig koden efter og se om der er nogle "onclick" attributter på nogle af kontrollerne og hvis det er tilfældet skal de slettes
  5. Skift til design visning i VS.NET og dobbelt klik på de knapper, der måtte være på siden - så danner VS.NET den eventhandler der knytter sig til knappen.
  6. Kopier linjerne fra den tilsvarende eventhandler i eksemplet (uden Sub og End Sub) og indsæt dem i VS.NET (det skal naturligvis gøres for alle de eventhandlere, der måtte være i eksemplet)
  7. Er der subroutiner i eksemplet, der ikke er knyttet til knapper kan de kopieres over i VS.NET incl. Sub og End Sub
  8. Importeres der namespaces i eksemplet (<%@ import Namespace="System.Data" %>) skrives det øverst i codebehind filen som Imports System.Data
  9. Deklareres der globale variable skal de også indsættes øverst i codebehind filen

   
Spacer Spacer Spacer Spacer