Et site med kursusmaterialer, der bruges i forbindelse med undervisning i forskellige it relaterede emnerEn skøn grafik du kan nyde mens der undervises.
   

Send spørgsmål eller kommentar til Thor - klik her: Send en kommentar til Thor - omkring undervisning eller kursus  Søg i kursusmaterialerne. Kan bruges i forbindelse med undervisningen eller efter kurset  Til forsiden af kursusmaterialer.dk 

 

ASP.NET III / Tilbyde hjælp / HTML Help Viewer


ASP.NET fjernundervisningskursus

- Vil du gerne på kursus NU?

- Vil du gerne lære i dit eget tempo?

- Har du ikke tid til at tage på kursus ude i byen?

Så køb et kursus i ASP.NET som fjernundervisning på www.it-fjernundervisning.dk


HTML Help Viewer

Window objektet har også en metode, der hedder showHelp, der kan bruges til at vise HTML hjælpe filer - enten som almindelige html dokumenter eller ved at bruge hh.exe (HTML Help Viewer). En HTML hjælpe fil er en række html dokumenter der er kompileret til én hjælpe fil.

showHelp metoden kan bruges på flere måder:

<a href="#" onclick="window.showHelp('Emne1.aspx')">Vis hjælp</a>

Emne1.aspx er ikke en kompileret fil og derfor adskiller metoden ovenfor sig ikke meget fra at bruge window.open metoden bortset fra at på denne måde er man sikker på at vinduet med hjælpeteksten altid ligger øverst.

Har man en kompileret hjælpefil kan man skrive:

<a href="#" onclick="window.showHelp('c:\\help\helpsample.chm')">Vis hjælp</a>

Som det fremgår skal hjælpefilen ligge på brugerens egen maskine, men ud over det er der en del fordele ved at bruge denne form for hjælpefiler:

  • En kompileret hjælpefil er meget mindre end de filer der indgår i hjælpefilen tilsammen
  • Indhold, indeks og søg. hh.exe tilbyder både indholdsoversigt, indeks og søgemulighed
  • Indlejret visning. Der bruges ActiceX eller Java applet til at vise hjælpen, hvilket gør, at visning bliver mere elegant i browseren

 

Oprettelse af HTML hjælpefiler

Når man installerer Visual Studio .NET bliver programmet HTML Help Workshop samtidig installeret i mappen Program Files\HTML Help Workshop. Programmet hedder hhw.exe og kan startes ved at klikke på filen.

 

!!! Her kommer mere information om, hvordan man opretter hjælpefiler !!!


   
Spacer Spacer Spacer Spacer